Sim only

Een sim only abonnement is een erg voordelige manier van bellen. U betaalt immers alleen voor het verbruik van de minuten, sms en data. Er zijn tegenwoordig veel providers die een sim only abonnement aanbieden. Naast de grote jongens als KPN, T-Mobile en BEN zijn er ook relatief nieuwe providers die een erg goede dienstverlening hebben tegen scherpe tarieven.

Welke providers

Simyo is al een aantal keer op rij verkozen tot beste sim only provider. Naast het uitstekende bereik wat men heeft (KPN netwerk) zijn de prijzen ook nog eens supervoordelig! Uiteraard beschikt Simyo net als andere providers een online portal zodat u uw verbruik goed kunt bijhouden.

Naast Simyo zien wij dat Youfone ook erg populair is. Youfone maakt echter geen gebruik van het KPN netwerk en is kwalitief wellicht iets minder. Enkele andere sim only providers zijn: RobinMobile, MTVMobile, Simpel, Hollandsnieuwe, Hi, Tele2 en Telfort.

Waar op te letten

Alvorens u een abonnement afsluit is het handig om eerst eens na te gaan wat uw wensen zijn. Er zijn tegenwoordig diverse tools waarmee u uw verbruik uit kunt rekenen. U vult bijvoorbeeld in hoevaak u op Facebook zit, of hoevaak u video’s streamt waarna een handige calculator voor u een berekening maakt gebaseerd op uw persoonlijke situatie. Vervolgens is de dekking ook niet onbelangrijk, bent u bijvoorbeeld vaak in bossige gebieden, dan zou KPN een goede keuze zijn vanwege het bereik.

Al met al, ga eerst goed na wat uw wensen zijn alvorens u gaat vergelijken!